Utolsó Idők 2. - Zombi Háború Szükségállapotra Készül Amerika, Z Világháború A Való Világban

2017-07-12
Utolsó Idők

MEGJEGYZÉS:

Nem célom senkit háborúra uszítani, háborús hírverést folytatni vagy pánikot kelteni. Egyszerűen a tényeket mutatom be, amikhez saját véleményemet fűzöm hozzá tapasztalat és egyéb információ tudatában. Célom a lehetséges veszélyforrások ismertetésa és az ezekre való tudatos felkészültség fontosságára való felhívás.

Kép: Patheos

A "Z világháború" (World War Z) című akció-horror film egy "elképzelt" zombi háborút mutat be. Úgy tűnik, hogy a film valós veszélyhelyzetre van alapozva, az USA már készülődik egy zombi háborúra.

2011-ben egy USA kormánya által megírt terv látta meg a napvilágot CONPLAN 8888-11, ZOMBI ELLENTÁMADÁS néven. A dokumentum egy olyan stratégia részleteit tartalmazza, ami egy zombi támadáskor használható. És igen, ez mind igaz. Megkérdeztük az USA kormányát és tényleg ők publikálták ezt.

- Forbes

Tehát az a dokumentum, amiről beszélni fogok az a Forbes üzleti folyóirat szerint is valós.

A CDC (Amerikai Központi Betegség Megfékezés és Megelőzési Hivatal) a következőt tette közzé a weblapján:

Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és segítjük a széles néptömeget minden féle veszéllyel kapcsolatban a Zombi Felkészülés programon keresztül.

CDC 

Sőt még egy plakátjuk is van a zombi veszélyről amin a következő olvasható:

Szerezz egy túlélő csomagot, tervezz előre, készülj fel
‍Poszter: CDC

Itt a Z Világháború előzetese, ha megnézted a filmet akkor meg fogod látni a hasonlóságokat a CONPLAN-8888 -al (amerikai zombi szükségállapot terv).

 
Ezt a tervet nem viccnek szántuk.
Ez a dokumentum nem titkos, hogy krízishelyzet esetén minél többen elérhessék.
3. szintű terv: katonai műveletek elvégzése, hogy a "nem zombi" embereket megmentsük a zombi sokaságtól.
Segíteni kell a polgári hivatalokat, hogy a törvényt és a rendet fenntartsák és a visszaállítsák az alapvető szolgáltatásokat a zombi támadás közben és után.
A zombik nagyon veszélyesek az emberre és a zombi fertőzések megzavarhatják és alááshatják a nemzeti biztonságot és a gazdasági tevékenységeket, amik működtetik az életvitelünket.
Mivel a zombi járványok villámgyorsan terjednek, ezért döntésképes és felszerelt katonai erők mozgósítása is szükségessé vállhat.
Kóros Zombik (KZ):
A KZ-k olyan zombi életformák, amik azután jönnek létre, miután egy szervezet megfertőződik egy vírus vagy baktérium vagy más kórokozó által.
Sugárzásos Zombik (SZ):
Az SZ-k olyan zombi életformák, amik azután jönnek létre, miután egy szervezet extrém nagyságú elektromágneses vagy részecske sugárzás hatásának volt kitéve.
Gonosz Mágikus Zombik (GMZ):
A GMZ-k olyan zombi életformák, amik okkult kísérlet eredményei, amit "gonosz mágiának" is hívhatnak.
Űr Zombik (ŰZ):
Az ŰZ-k az űrből származnak vagy a Föld környezetében levő mérgező anyagok által vannak megfertőzve valamilyen féle földönkívüli méreggel vagy sugárzással.
Fegyver Zombik (FZ):
A FZ-k olyan zombi életformák amiket szándékosan készítettek bio technológiával azért, hogy fegyverként használják őket.
Szimbiánnal Előidézett Zombik (SZEZ):
A SZEZ-ek olyan zombi életformák, amik egy szimbiáns életforma bevezetéséből adódnak egy amúgy egészséges emberbe. Bár a szimbián zombik tünetei hasonlóak a kóros zombikéhoz, a szimbián nem öli meg gyorsan a szervezetet, vagy egyáltalán nem öli meg azt.
Vegetáriánus Zombi (VZ):
A VZ-k olyan zombi életformák, amik bármi miatt kialakulhatnak, de nem jelentenek közvetlen veszélyt az emberekre mert csak növényeket esznek (mint ahogy azt a közkedvelt "Növények és Zombik" játékban lehet megfigyelni). Bár a VZ-k nem támadják meg az embereket vagy más állatokat, minden féle növényi életet megesznek amit maguk előtt találnak. Nagy erdőirtást tudnak előidézni és az alapvető gabonák felszámolását (rizs, kukorica, szója).
Csirke Zombik (CSZ):
Bár nevetségesnek hangzik, ez az egyetlen bizonyítottan előforduló zombi osztály, ami ténylegesen is létezik.
Azt meg kell jegyezni, hogy a KZ-k fájdalmas fénysugár-érzékenységgel is rendelkezhetnek mikor napot látnak. Emiatt a KZ-k aktivitása nem várható olyan magasnak napos időben, mint éjszaka.
Az eső nagyon fontos lesz az emberek túlélése szempontjából. Ha az ivóvíz ellátás megszűnik, az embereknek más úton kell szerezniük vizet. Föld alatti források vagy folyók vizei megbízhatatlanok lehetnek, mivel nehéz lesz megállapítani, hogy nem-e fertőzöttek zombi kórokozókkal.
Azok az emberek, akik nem gondoskodnak egy biztonságos építmenyben való elzártságról, ami megvédené őket olyan légmozgásoktól, amik kórokozókat, illetve mérgeket vagy sugárfertőzést hordozhatnak, azok fokozott fertőzésveszélyben vannak, illetve, megsérülhetnek vagy meghalhatnak.
Mivel a valószínűsége annak nagy, hogy ez a veszély az egész emberiség túlélését is veszélyeztni fogja, a terv valószínűleg szükségállapot meghírdetésével fog megtörténni a CONUS és USA területeken.

A filmben is szükségállapotot rendeltek el. A szükségállapot elrendelésekor minden normális törvény fel van függesztve és minden a politikusok és a katonaság kezében van.

Azt fontos megjegyezni, hogy a zombik nem tudomással bíró életformák és emiatt nem lehet őket elriasztani sem meggyőzni.
A zombi erők minden egyes emberi áldozattal erősebbek lesznek (mivel minden új áldozat zombivá válik)

A filmben is minden egyes áldozat zombivá vált és tudattalan lényeklnek voltak bemutatva.

Nincs ismert ellenszere a zombi kórokozónak.
Az egyetlen feltehetően hatásos útja annak, hogy a zombikban áldozatokat hozzunk, ha a fejre irányítjuk az összes lövést, kifejezetten az agyba.
Az egyetlen mód arra, hogy biztosan megállapítsuk azt, hogy a zombi "halott", ha megégetjük a zombi testét.

Ugyanezt mondták a filmben is: nincs ellenszer, a fejre kelll lőni és meg kell égetni a zombi testét.

A zombik élőholtak és ezért nem éreznek se fájdalmat se halálfélelmük nincs.

A filmben levő zombik is halálfélelem és fájdalomérzet nélkül tomboltak.

Bár a CDRUSSTRATCOM-nak nincs se területi sem másmilyen küldetése a zombik ellen, ők az egyetlen CCDR akiknek nukleáris fegyverik vannak, amik valószínűleg a leghatásosabbak lehetnek a zombik inváziójával szemben.
A tervezés szempontjából a legnagyobb veszélyt a zombi jelenség könnyű elkaphatósága, magas támadási gyakorisága, magas fertőzőképessége, az ellene való kicsi vagy egyáltalán nem létező védettség, és a kevés hatásos ellenintézkedések jelentik (kivéve az agyonlövés).
A zombi jelenség fennmaradása politikai, társadalmi és gazadasági instabilitással együttesen a következőket eredményezheti: csökent biztonsági képességek, lehetőség nyújtása nemzetközi katonai konfliktusra, megnövekvő terrorista tevékenységek, belső zavargások, politikai és gazdasági összeomlás, humanitárius krízis, és drámai polgári zavargások.
Végül, a betegségnek egy olyan fogékony népességre van szüksége, akiknek az immunrendszere naív és gyengén van kiképezve...
Minden zombi osztály népesség központokat fognak megtámadni, vagy olyan tevékenységeket fognak végezni amik aláássák ezen központok emberi biztonságát, békéjét és az alapvető szolgáltatások kiszállítását.

A filmben is zavargások voltak, és főleg a nagyvárosokat (népesség központokat) támadták meg a zombik.

A zombik nem tudnak vezetni, mászni és úszni (bár vízbe tudnak ugrani de nem tudnak úszni sem lebegni). A zombik műutakat fognak felhasználni arra, hogy népesség központokat érjenek el és hogy a számukat gyarapítsák azzal, hogy menekülő emberekre támadnak.

A filmben is a menekülő embereket támadták a zombik, hogy növeljék a saját számukat. A filmben az egyetlen biztonságos hely a tengeren levő hadihajók voltak, mivel a zombik nem tudnak úszni.

A zombik nem isznak vizet, de az emberek igen. Az emberek nem tudnak tiszta víz nélkül több mint 10 napot túlélni. A zombik valószínűleg iható vízforrásokhoz fognak menni, mivel itt ehető embereket találnak majd, amikre ők vadásznak. A zombiktól az várható el, hogy az iható vízforrásokat a támadásaik alkalmával megfertőzzék és ezzel továbbá akadályozzák az iható vízforrások elérhetőségét.
Ahol a zombivá válás lassan mutatkozik meg, megsérült emberek orvosi segítségért fognak folyamodni kórházakban és helyi klinikákban. Ezek a helyek maguk is alapvetően zombi központokká fognak válni, ahogy az áldozatok átváltoznak.
Zombiktól félve az emberek valószínűleg rendőrállomásokat, nemzetőrséget és olyan helyeket fognak megostromolni, ahol fegyverhez tudnak hozzájutni.
Az áramfejlesztési és közlekedési infrastruktúra emberi gondozást és karbantartást igényel, hogy ezek a normális működési paremétereken belül maradjanak. Ha a személyzet nem tudja ezen feladatait végezni, akkor ezek az infrastuktúrák elromolhatnak és ezek meghibásodása dominó-effektként fogja aláásni a törvény betartását, a rendet és azoknak a szolgáltatásoknak a biztosítását amikre az egészséges emberek számítanak.
Ha nem sikerül biztosítani a biztonságot azoknak a szállítási hálózatoknak amik az élelem, víz és üzemanyag szállításért felelősek akkor az az emberek élethosszának csökenésével járhat, lecsökkentheti azt az időt, ami alatt az egészséges emberek tető alatt lehetnek vagy el lehetnek barrikádolva a zombi veszély miatt. Emiatt verseny alakulhat ki a különböző készletekért, ami megint csak alááshatja a rend fenntartását.

A filmeben is láthaítjuk ezt az élelmiszerért folyó versenyt és azt hogy rendszer amire az emberek alapozzák az életüket szétbomlott.

Egyedülálló Egészséges Emberek (11111): az EEE a legfontosabb tényező amit ebben a tervben a COG, a CC és a CV véd. A zombi járvány EEE-k ezreit érintheti perceken belül. Irónikus, de annak ellenére, hogy a zombi járvány nem élhet tovább egy emberben 40 napnál tovább (mivel az emberi testnek szüksége van élelemre és vízre, hogy működőképes maradjon), lehet olyan időszak, amikor egyes EEE-ket arra kell kényszeríteni, hogy elhagyják azokat az EEE-ket, akik nem tudnak elmenekülni a zombi fertőzés elől. Ez például akkor alakulhat ki, mikor az EEE-k evakuálnak egy helyet a zombitámadás elől. Az EEE-knek nem szabad megengedni, hogy "visszatérjenek" családért, barátokért, vagy másokért akik nem tudnak időben elmenekülni a zombitámadástól. Az ilyen döntések rémísztőek normális EEE-knek ezért a katonaság és a LE személyzet kell, hogy megvédje őket szigorú tiltással. Minden ember, aki zombivá válik növeli az ellenség létszámát és csökkenti annak az eséléyt, hogy egészséges emberek túléljék ezt.

A filmben is percek kérdése volt egy egy újabb áldozat zombivá válása. A szükséghelyzet elrendelésével a katonaság olyan hatalmat kap amit nem szabadna kapnia. Mindenkinek a saját döntése kellene, hogy legyen, hogy visszamegy-e a családjáért vagy sem.

Nagy Barnabás
Nagy Barnabás

Nagy Barnabás vagyok, Jahua szolgája. Szeretek dalokat írni, énekelni, gitározni és tanítani az hit igazságairól és tévtanítások leleplezéséről. Kedves feleségemmel együtt egy kertvárosi telken élünk ahol csirkéket, kacsákat és libákat tartunk. Van egy szép kis bio kertünk is ahol szántás nélküli módszerrel termesztünk zöldséget.

Támogasd a munkámat