Lapos Föld 48. - UFÓ-k, Repülő Csészealjak: A Hitleri Ahnenerbe, Vril, Fekete Nap Okkult Projektek

2017-07-18
Lapos Föld

A Hitleri Ahnenerbe, Vril, Fekete Nap és Thule Okkult Démoni Projektek működő repülő csészealjakat hoztak létre amiket köznyelven UFÓ-knak hívunk.

Ahnenerbe, Vril, Fekete Nap és Thule okkult démoni projektek

Az Ahnenerbe, Vril, a Fekete Nap és a Thule okkult projektek keretein belül Hitler és társai a háború megnyerése érdekében démonokat idéztek, hogy magasabb technológiára tegyenek szert. A programok célja az ősi, kultikus tudás megszerzése és annak a világ legyőzésére és irányítására való felhasználása volt.

Ahnenerbe projekt logója:

Kép: Wikipédia (szerzői jog)

Vril projekt logója:

‍Kép: The Web Matrix

Vril projekt vezetője Maria Orsic

Fotó: The Weirdo

Fekete Nap projekt logója:

‍Kép: The Web Matrix

Thule projekt logója

‍Kép: The Web Matrix

Haunebu csészealj technológia a démonoktól

A programok során sikerült a náciknak repülő csészealjat készíteni, amiket föld alatti bunkerokban gyártottak.

Van láthatatlan repülőjárművünk, tengeralattjáróink, hihetetlenül erőteljes rakétáink... és egy bomba aminek a hatásfoka meg fogja lepni az egész világot... minden szavam a teljes igazság, ezt látni fogjátok.

- Adolf Hitler

A Haunebu repülő csészealj tervrajza:

Kép: The Web Matrix
A katonai titkosszolgálat ügynökei Németországban felfedezték mit is adtak ezek a "nem ebből a világból való" földönkívüliek Hitlernek: UFÓ-kat, antigravitációs sugárhajtást, sugár fegyvereket, hosszabb életet és olyan programokat amikkel a lányokat agykontrollal lehet engedékenyebbé tenni.
A prototípusokat Németországban gyártották. A végső prototípust az Antarktiszon gyártották. Aztán el kezdték ezeket gyártani egész Németország területén, és ugyanezt tették az Antarktiszon is.
Úgynevezett "tanácsadóik" voltak akik gyíkemberek voltak, akik segítettek abban, hogy űrjárműveket és sugármeghajtású járműveket készítsenek. Ezek nagyon pontosan ledokumentált és nagyon részletesen kidolgozott projektek. A kémeinknek nehéz volt másolatokat szerezni ezekről az iratokról. Az SS felsőbb irányítása volt felelős ezekért a projektekért.

- William Tompkins, Katonai Titkosszolgálati Ügynök

Haunebu repülő csészealj a hadi állomáson:

Fotó: HD Wallpapers
Németország két UFÓ-t is megszerzett 1931 - 1932 előtt, és Németországba vitték ezeket, ahol ugyanúgy mint mi is, le próbálták másolni a mérnöki tervet. Jól előrehaladtak és mielőtt a háború elkezdődött volna már működőképes UFÓ-juk volt.

- Dan Morris, Nemzeti Felderítő Egység tisztje

Fotó: Grayfalcon
Az a személyes meggyőződésem, hogy mikor a háborút megnyerjük, és a béke helyre lesz állítva, akkor majd el fog jönni az az idő, mikor plussz pénzforrások lehetővé fogják azt tenni, hogy egy olyan programot kezdjünk, aminek a célja az lesz, hogy földönkívüli, még fel nem fedezett tudomány és technológia után kutassunk.

- Franklin D. Rosevelt, Amerikai Elnök

‍Fotó: Grayfalcon
A Német tudományos és ipari megszállás után az derült ki, hogy aggasztóan vissza vagyunk maradva nagyon sok kutatási területen. Ha nem szerezzük meg ezeket a tárgyakat, és azokat az agyakat, amik ezeket kifejlesztették, és nem teszzük megint ezeket újra munkába, akkor sok éves elmaradással kell majd megküzdenünk, miközben egy olyan területen próbálunk áttörést eszközölni, ahol az már régen megtörtént.

- Hugh Knerr, Amerikai Légierők Helyettes Parancsnoka

Ez volt a Paperclip Projekt lényege, hogy a náci tudósokat Amerikába vigyék.

Haunebu repülő csészealj repülés közben:

Fotó: The Web Matrix
Amikor a 2. Világháború befejeződött, a Németeknek számos radikális tipusú repülő járműve és távvezérlésű rakétája volt még fejlesztés alatt. A legtöbb ezek közzül még tesztelési fázisban volt, de ezek voltak az egyetlen olyan járművek amik meg tudják közelíteni azt a teljesítményt, amit az UFÓ megfigyelők jelentettek.

- Edward J. Ruppelt, Amerikai Légierők Vezető Beosztású Tisztje 

‍ ‍Fotó: Grayfalcon
Nem sokkal éjfél után, a légiriadó szinrénje és a tengerparti légivédelem fegyverei ébresztett fel mindenkit. Kiszaladtunk az utcára és egy nagy kerek repülő járművet láttunk meg, több mint 7000 láb (2134 méter) magasan lebegni magunk előtt. Lelassulva jobbra fordult, aztán megint megállt. 8 reflektorral volt megvilágítva míg a légivédelem egyfolytában lőtt rá. A legtöbb lövés lepattant a jármű aljáról, el se tudtuk hinni, hogy ez a repülőgép hogy hogy nem robbant még fel. Aztán 3 és azután 5 másik ilyen jármű jelent meg mellette, aztán a légivédelem ezekre is tüzet nyitott, miközben ezek a járművek szépen elhagyták a tett helszínét. Nem soká az első jármű is elrepült.

- William Tompkins, Katonai Titkosszolgálati Ügynök

Fura véletlen, hogy mikor James Forrestal, az amerikai honvédelmi miniszter elkezdett a High Jump és a Német UFÓ-król beszélni nyilvánosság előtt, pszichiátriai intézetbe tették "kezelésre". Nem sokkal később pedig kilökték az ablakból, amit öngyilkosságnak állítottak be.

Nagy Barnabás
Nagy Barnabás

Nagy Barnabás vagyok, Jahua szolgája. Szeretek dalokat írni, énekelni, gitározni és tanítani az hit igazságairól és tévtanítások leleplezéséről. Kedves feleségemmel együtt egy kertvárosi telken élünk ahol csirkéket, kacsákat és libákat tartunk. Van egy szép kis bio kertünk is ahol szántás nélküli módszerrel termesztünk zöldséget.

Támogasd a munkámat