Lapos Föld 44. - A Kupola (Égbolt) Erős, Szilárd Szerkezet, A Szivárvány Bizonyítja A Kupolát

2017-06-08
Lapos Föld

A kupola (égbolt) egy erős szilárd szerkezet, ami a felső vizeket elválasztja az alsó vizektől. A Szivárvány is a kupola létezését és íves alakját bizonyítja.

A kupola megteremtése a vizek szétválasztására

Azután ismét parancsolt Isten: „Legyen kupola a vizek között, hogy elválassza a vizeket egymástól!” Így teremtette Isten a kupolát, amely elválasztotta a kupola alatti vizeket a kupola fölötti vizektől — és úgy is lett. Majd elnevezte a kupolát égnek. Leszállt az este, azután felvirradt a reggel — ez volt a második nap.

- 1 Mósa (Mózes) 1:6-8

Tehát a kupola elválasztja a kupola feletti vizeket a kupola alatti vizektől. A kupolának egy erős szerkezetnek kell lenni ha a felső vízréteget meg tudja tartani. Ez magában megsemmisiti a Földgömb elméletét. Ez csak egy lapos földön működhet. Ha hiszel Isten szavában, akkor nem hihetsz a NASA-nak. Ha a NASA-nak hiszel ezek után akkor Isten Szavában nem hiszel.

A Károliban a "mennyezet", más fordításokban pedig a "boltozat" szó áll a "kupola" szó helyett. Több féle boltozat létezik nem mind kör alapú, a kör alapú boltozatot kupolának hívják, ezért ez a legjobb fordítás. Az itt lefordított Héber szó

רָקִיעַ

magyar ábécére fonetikusan átírva

rakija

aminek Strong's H7549 útmutató szótár szerint a jelentése:

kupola

A Héber "rakija" egy erős szerkezetet jelent, nem űrt. Tehát egy erős kupola alakú szerkezettel választotta el Isten a fent levő vizeket az alsó vizektől. Igen, az ég felett víz van.

A kupola alakja íves

a szivárvány ívét helyezem a felhőkre. Ez lesz a jele a szövetségnek, amelyet veletek és az egész földdel kötöttem. Ezentúl, amikor felhővel borítom be az eget, és feltűnik rajta a szivárvány, emlékezni fogok szövetségemre, amelyet veletek és az összes földi élőlénnyel kötöttem: hogy a vízáradat soha többé nem növekszik minden élőlényt elpusztító özönvízzé. Mikor feltűnik az égen a szivárvány, látni fogom, és emlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött a földön élő emberekkel és állatokkal.

1 Mósa 9:13-16

A szivárvány íve mutatja a kupola (ég) ívét. A szivárvány létezése tehát bizonyítja a kupola létezését is.

A kupola egy szilárd szerkezet

Így szól Jahua Isten, a ki az eget teremtette és kifeszítette, és kiterjesztette terméseivel a földet, a ki szellemet ad a rajta lakó népnek, és leheletet a rajta járóknak:

Jesajahu (Ézsaiás) 42:5

Így szól Jahua, megváltód és alkotód anyád méhétől fogva: Én vagyok Jahua, aki mindent cselekszem, aki az eget egyedül kifeszítem, és kiszélesítem a földet magamtól;

Jesajahu 44:24

Jahua Isten szerint az ég (kupola) egy kifeszített szerkezet.

Aki körülvette magát világossággal, mint egy öltözettel, és kifeszítette az eget, mint egy kárpitot;

- Zsoltárok 104:2

Dávid szerint is egy kifeszített szerkezet az ég (kupola) .

Az ég beszéli Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti a kupola.

- Zsoltárok 19:1-2

Dávid szerint a kupola Isten kezének a munkája, nem pedig űr.

Vele együtt feszítetted-e ki az eget, ami szilárd, mint az acéltükör?

- Ijóv (Jób) 37:17

Elihu beszél itt, aki szerint az ég (kupola) egy szilárd szerkezet, olyan mint egy acéltükör!

t!

Nagy Barnabás
Nagy Barnabás

Nagy Barnabás vagyok, Jahua szolgája. Szeretek dalokat írni, énekelni, gitározni és tanítani az hit igazságairól és tévtanítások leleplezéséről. Kedves feleségemmel együtt egy kertvárosi telken élünk ahol csirkéket, kacsákat és libákat tartunk. Van egy szép kis bio kertünk is ahol szántás nélküli módszerrel termesztünk zöldséget.

Támogasd a munkámat