Lapos Föld 19. - NASA Leleplezés Élethű Kép Grafikus Matthew Boylan

2017-03-19
Lapos Föld
Fotó: Wikipedia (Szerzői jog)
 

Matthew Boyle egy élethű kép festő akit a NASA bérelt fel külömböző élethű NASA képek készatésére. A beavatási szertartásán elmondták neki hogy a Föld Lapos, ő meg kilépett és elmondta az egészet.

Matthew: Három éves koromban kezdtem el festeni... Már azon régen túl voltam hogy értsem a perspektívát a láthatáron. Rajzoltam perpektívát és három dimeziós valóságot is. Kis korom óta az volt a célom hogy valósághű festményeket hozzak létre, mintha egy fényképezőgép készítette volna. Ez egy fura különcség nálam ami kiskorom óta foglalkoztat. Mikor ránézel egy képre és a mellette levő fotóra azt kérdeztem az emberektől hogy melyik az igazi... Én azt élveztem hogy a szemük hogy keresgéli melyik is a fotó... Ebben az esetben, mikor a Föld űrből nézett képéről beszélünk, senki nem juttatott még el egy rakétát ki (az űrbe) hogy megnézze tényleg úgy néz-e ki.
Riporter: Tehát téged a NASA nem a csillagászati képességeidért fogalkoztatott hanem a festői képességeid miatt?
Matthew: (Fejével igent bólogatva) Élvezték azt ahogy teljesen valósághű képeket festettem. Hogy egy olyan dolgot ami nem létezik úgy megfestettem hogy valósnak tűnt. Fényképek nézegetése után képes voltam arra hogy olyan valóságot fessek ami valójában nem létezik tudva hogy működik a fény. Azután vettek fel miután Politikai Tudomány Intelligencióból diplomáztam egy kanadai Jezsuita iskolában. Egy iskolai kiállításon vettek fel.
Riporter: És milyen volt a munkád?
Matthew: Egszer kétszer egy úriember a grafikai részleg vezetője felhívott és megkért hogy változtassak a színeken, a megvilágításon aztán volt mikor elküldtek egy ilyen rajzot vagy technikai rajzot egy tárgyról ami egy égitesten feküdt volna, mint pl a Holdon vagy egy bolygón és arra kértek hogy ezt a tárgyat vetítsem a meglevő felületekre, és útmutatásként megadták hogy milyen szögből jön a fény és milyen napszak van és milyen intenzitású a fény és aztán nekiláttam hogy az árnyékokat valóssá fessem.
Riporter: Mi volt az a fordulópont ami miatt teljesen elszakadtál tőlük?
Matthew: Kb egy évvel később találkoztam egy két olyan emberrel akikkel beszéltem telefonon, és ez egy ilyen beavatásos rendezvény volt arra hogy beavassanak a NASA ezen részlegéhez. Aztán volt egy úriember aki nem a NASA-nak dolgozott hanem az Amerikai védelmi erőknél volt tanácsadó GPS és NASA-val kapcsolatban.
Ő egy fizikus volt de emellett festő is, egy nagyon érdekes kombináció. Nagyon elismert fizikus-csillagász volt és valósághű kép festő is. A legtöbb ember a fizikusi körökben úgy ismerte őt mint egy tudóst és nem tudtak arról hogy valósághű képeket is fest. És ezt ő sikeresen a szőnyeg alatt tartotta. Én egy sokkal jobb valósághű kép festő vagyok, sokkal jobb vagyok abban hogy olyan tereket készítsek amik nem léteznek.
Ez egy ilyen buli szerűség volt valakinek a hobbi házánál és az áram elment és kb hajnal 1 óra volt és itt volt ez az ember aki az amerikai védelmi részleg tanácsadója volt. Ez az ember igazából az egyik felettesemnek volt a barátja és a beszélgetés (GPS) navigáció kordinátákra fordult, hogy ezek nem működnek az Antarktiszon vagy mi, és ez a tanácsadó úriember azon viccelődött hogy el kéne menned oda hogy megnézzd működik-e még. És valaki el kezdett viccelődni és azt mondta hogyha olyan messze elmegy akkor onnan vissz nem jön. És hozzátette, hogy azért mert a navigáció nem ér odáig. Én meg kérdeztem hogy mért nem ér odáig a GPS navigáció azért mert hideg van? Erre azt válaszolta hogy azért mert lapos (a föld).
És mindenki nevetni kezdett. A felettesem arcán is vigyor volt és azt nézte hogy ezt az egészet hogy fogadom. Nem volt villany ezért gyertyákat gyújtottak meg és fogott egy krétát és a nagy betonplaccon elkezdte rajzolni a földet. Az összes kontinenst és hogy hogy működnek, mindent, fizikát, tudományt hogy mozgathatunk tárgyakat energiával ebben a rejtett tudományban, rejtve a tömegtől. Hogy minden hőmérséklettől függ... És amit Einstein mondott hogy 3 dolog van a világban: energia, massza, és űr az nem igaz...
Riporter: És egyből hittél nekik?
Matthew: Eléggé értelmesnek hangzott az egész. Aztán mindenről beszélt. Ők meg nevettek de hallgatták. Egy ilyen bolondos féle embernek tűnt, különcnek... Alapvetően a lapos Földet magyarázta el és hogy ez hogy működik. És teljesen valósághűen lerajzolta a az ENSZ zászlaját.
Kép: Wikipedia
Azt hittem hogy csak velem viccelnek hogy ez csak valami féle beavatás vagy mi. Hogy vagyok-e olyan hülye hogy ezt beveszem. Azt hittem azt akarják megnézni hogy vagyok-e olyan hülye hogy elhiszem hogy a föld lapos. De az egészben az volt a rémisztő hogy inkább azon nevettek hogy nem esik le. Soha nem beszéltek a földről mint gömbről ezek az emberek azon az estén. Lehet hogy az irodában igen, mások előtt...
Aztán hetekig nem tudtam másról gondolkodni, akárhova mentem, akármikor láttam egy képet a földről egy logónak tűnt csak, egy festménynek, egy grafikának. Aztán el kezdtem elemezni az állítólagos fotóikat a földről. És arra jöttem rá hogy mind hülyén néz ki, mint egy rajzfilm. Mért olyan kék a víz ha a kék atmoszférát tükrözi csak, viszont Afrikát barnának látom. Nem a kék atmoszférán keresztül kellene látnom Afrikát is? Mért lehet tisztán kivenni a zöldet és a barnát a kontinenseken meg a kék vizet ha csak az atmoszféra kékje tükröződik rajtuk?..
Illusztráció: NASA
Elkezdtem látni ezeket a hiányosságokat és minél jobban próbáltam bebizonyítani hogy az embernek nincs igaza vagy hogy bebizonyítsam hogy biztos csak vicceltek, annál jobban rájöttem hogy nem vicceltek.
Riporter: Szerinted mért mondták ezt el neked?
Matthew: Biztos valamilyen projekt volt tervben, a Mars, és még egy kettő és látni akarták hogy benne lennék-e abban hogy eljátszam a földgolyót. Hogy elmondják ezt nekem, majd ő kérdez még több kérdést, mi meg majd megvizsgáljuk a reakcióját, hogy jó-e a rekciója vagy sem, és akkor majd a hazugság részévé tesszük, elmondjuk neki a következő projektet, a következő anyagot ahol hazudnunk kell, a következő képeket amiket hamisítani kell.

- Matthew Boylan Interjú

Nagy Barnabás
Nagy Barnabás

Nagy Barnabás vagyok, Jahua szolgája. Szeretek dalokat írni, énekelni, gitározni és tanítani az hit igazságairól és tévtanítások leleplezéséről. Kedves feleségemmel együtt egy kertvárosi telken élünk ahol csirkéket, kacsákat és libákat tartunk. Van egy szép kis bio kertünk is ahol szántás nélküli módszerrel termesztünk zöldséget.

Támogasd a munkámat