Isten Útmutatása 14. - Markión: A Házasság Megtiltása, Önmegtagadó Életmód Sulykolása

2017-05-08
Isten Útmutatása

Markión egy utolsó időki önsanyargató, önmegtagadó életformát tanított híveinek, nyilvánvalóan Pál leveleinek a hatására.

Markión szembeszállt a pogány-keresztény egyházi megalkuvásokkal. Visszahelyezte jogaiba a világ végét váró reménységet, az ezzel összefüggő aszkézist; követőinek megtiltotta a házasodást, ételben-italban mértékletességet követelt meg, és a hívők kötelességé tette a vértanúságig menő hithűséget és állhatatosságot.

Wikipédia

Mintha ha csak Pált hallanánk...

Szeretném, ha mindenki úgy élne, mint én, de Isten mindegyikünknek más-más ajándékot adott: az egyiknek ilyet, a másiknak másfélét.
Akik még nem élnek házasságban, vagy már megözvegyültek, azoknak azt üzenem:jobban teszik, ha továbbra is egyedül maradnak, mint ahogyan én is élek.

1 Korintusiakhoz 7:7-8

Pedig Istennek nem ez a terve:

Megteremtette hát Isten az embert, aki hasonlít hozzá. Úgy teremtette, hogy olyan legyen, mint ő. Férfinak és nőnek teremtette őket. Azután megáldotta őket:
Legyetek termékenyek, szaporodjatok, gyümölcsözzetek, népesítsétek be a földet, és vegyétek birtokba! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a többi állatokon,   amelyek a földön élnek és mozognak.”

1 Mósa 1:27-28

Majd ezt mondta Jahua Isten: „Nem jó Ádámnak, ha egyedül él! Alkotok számára egy hozzá illő segítőtársat.” Formált a földből mindenféle szárazföldi állatot és égi madarat, majd odavitte őket Ádámhoz, hogy nevezze el őket. Látni akarta, hogy Ádám melyiknek milyen nevet ad. Minden állatnak az lett a neve, amit Ádámtól kapott. Ádám el is nevezte a háziállatokat, az égi madarakat, és a szárazföldi vadállatokat, de egyiket sem találta magához illő segítőtársnak.
Akkor Jahua Isten mély álmot bocsátott Ádámra, ezután kivette Ádám egyik bordáját, és annak helyét begyógyította. Ebből a bordából formálta ki Jahua Isten az asszonyt, majd odavitte Ádámhoz, aki örömében felkiáltott:
Ez már hozzám való! Mert csontja a csontomból, teste a testemből való, hát asszony legyen a neve, mert a férfiból származik!”
Mivel ez így történt, a férfi elhagyja apja és anyja családját, és ragaszkodik a feleségéhez. Így lesz a férfi és felesége egy testté.

1 Mósa 2:18-24

-------------------------------------------------------------------------------------------

Még több cikk Isten Útmutatásáról

-------------------------------------------------------------------------------------------

Emlékezzünk arra hogy használjuk az Isten-adta eszünket és logikusan olvassuk a Bibliát és logikusan vizsgáljunk meg mindent. Minden hazugságot és félreértést leplezzünk le és álljunk ki az igazságért!

Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan írdd meg a hozzászólás rovatban a cikk alatt!

Nagy Barnabás
Nagy Barnabás

Nagy Barnabás vagyok, Jahua szolgája. Szeretek dalokat írni, énekelni, gitározni és tanítani az hit igazságairól és tévtanítások leleplezéséről. Kedves feleségemmel együtt egy kertvárosi telken élünk ahol csirkéket, kacsákat és libákat tartunk. Van egy szép kis bio kertünk is ahol szántás nélküli módszerrel termesztünk zöldséget.